Bauneholm ligger 7 km fra Hillerød st.

Bauneholm ligger i Bendstrup, 7 km nord for Hillerød Station.
Der er 5 matrikler udover Bauneholm, så Bendstrup er en meget lille landsby.
Du kan køre til Bauneholm gennem Gadevang og ud på den snørklede vej gennem skoven.
Eller du kan køre fra syd - via Ullerød (den vestlige del af Hillerød). Tættest på Bauneholm er Alsønderup, som ligger 1,5 km væk.

Bofællesskabet ligger tæt på Hillerød
Over marken til Gribskov fra Bauneholm.

Lige ved siden af Gribskov

Mod nord, 800 m væk ligger Gribskov.
Du kan gå over marken til skoven, når der er sne (eller når marken er høstet).
Det er Danmarks næststørste og Gribskov er virkelig fantastisk (Og ja - man kan godt fare vild i den).

Idyllisk å næsten i baghaven

Lige op af skoven går stien ved Pøle å, som er total idyl. Ren Morten Korch, tilsat et kikset navn.
Åen løber i udkanten af Gribskov og mod Hillerød og langs åen er en sti som flittigt besøges af fuglekiggere. Er du heldig, kan du spotte havørnen. 

Ved idylliske Pøle Å
Damvejen mod syd mod Ullerød

3 km til nærmeste supermarked

Det nærmeste supermarked er Rema som ligger i Ullerød ca. 3 km syd for Bauneholm.
Så de fleste i bofællesskabet har bil. Men du kan også klare dig med en elcykel. Og en sjat stædighed.

Gadevang med caféen Jordnær

Gennem skoven, tre kilometer mod øst ligger Gadevang, med en lille skole og den integrerede institution Asylet. Der er et forsamlingshus med yoga, salsa events, fællesspisning og andre aktiviteter. 

I Gadevang ligger også caféen Jordnær, der drevet af frivillige fra byen. Jordnær er åben i weekenden, her kan man købe lækker kaffe, kager og brød og lokalt dyrkede grønsager samt diverse viktualier. Læs mere på Jordnærs hjemmeside.

Økologisk gårdbutik og besøgsgård - Mangholm

Lidt uden for Alsønderup - og 2,5 km fra Bauneholm - ligger vejen til Mangholm. En smadderhyggelig økologisk med en gårdbutik og café. De har superlækre varer med hjemmedyrkede havregryn, eget surdejsbrød, æg, grøntsager, egen læbepomade og selvfølgelig vigtigst af alt er is (i hvert fald hvis du spørger børnene).  
Ind imellem har de en pop-up restaurant, som virkelig scorer kegler. De leverer grønt og spiselige blomster til Michelin restauranten Geranium.
De fokuserer på bevaringsværdige danske racer. Der har køer, høns, får og til jul har de ænder. 
Læs mere om Mangholm på deres hjemmeside.

DEN INTEGREREDE INSTITUTION ASYLET
Asylet rummer vuggestue, børnehave og fritidsklub, og børnene leger sammen på tværs. De ansatte i Asylet kaldes tanterne og sammen med børnene og forældrene i Asylet passer de godt på stedet. Mange af Bauneholms børn går her og er rigtig glade for det. Læs mere på Asylets hjemmeside.
 
GADEVANG SKOLE

Gadevang Skole er en lille landsbyskole midt i Gribskov med tæt kontakt til nærmiljøet. Gadevang Skole er en kommunal folkeskole med børnehaveklasse, første, anden og tredje klasse og er en del af Hillerødholmsskolen. Flere af Bauneholms børn er glade for at gå her.
 
KONTIKI PRIVATSKOLE
KonTiki er den lokale privatskole, som har hele Nordsjælland som opland. Flere af Bauneholms børn går her og er smaddertilfredse med de frie rammer og sjove emneuger.  Læs mere på KonTikis hjemmeside.

Alsønderup

RØNNEHUSET
Alsønderups integrerede institution med børnehave og vuggestue.
 
ALSØNDERUP SKOLE
Alsønderup Skole har klasser op til 6. For tiden går ingen af Bauneholms børn i skole her.
  
ALSØNDERUP IDRÆTSFORENING
Foreningen har en lang række tilbud til sportsglade mennesker i alle aldre bl.a. badminton, fodbold, gymnastik, rulleskøjteløb, skydning, teater og tennis. En del af Baunebørnene er glade for gymnastik.
Og så er der er rulleskøjteløb i hallen hver lørdag. Det er et stort lokalt tilløbsstykke med diskomusik og billige fritter.  Når man har betalt entré kan man låne rulleskøjter. Og alle kan være med på hver deres helt eget niveau.
Alsønderup har også en teaterforening, hvor flere har deltaget i teaterstykker som Hodja fra Pjort og Ronja Røverdatter.  

TRANSPORT
 I dagtimerne går der en bus fra Alsønderup hver halve time til Hillerød/Helsinge - det tager ca. et kvarter med bus til Hillerød. På cykel til Hillerød tager det ca 30. min. Hvis man pendler med bil til København uden for myldretiden tager turen til Nørreport ca. 45 min. En del af Bauneholms beboere pendler på arbejde til Københavnsområdet – f.eks. tager det ca. en time til centrum af København, hvis man tager bilen til Hillerød station og videre med s-toget derfra. Der er internet i S-toget og det er muligt at arbejde i toget, da der altid er siddepladser fra Hillerød St. De fleste bauneholmere har bil; det gør trods alt dagligdagen enklere, når man bor her.

HILLERØD
Fra Hillerød går der S-tog til København hvert 10. minut og pendlerturen til Nørreport station tager ca. 35 min. Hillerød er en charmerende by, der hvert år besøges af en del turister, som tager til Frederiksborg slot og den tilhørende sø og slotshave. Byen er blandt de største i Nordsjælland og der er gode indkøbsmuligheder, sportsfaciliteter, musikspillesteder, bibliotek, svømmehal, gymnasie osv. Fra Hillerød går lokalbanerne til resten af Nordsjælland – Helsingør, Frederiksværk, Gilleleje, Tisvildeleje.

20 min til stranden

Stranden er 20 minutters kørsel væk. Den tætteste er Tisvilde men let er det også at komme til Gilleleje, Dronningmølle og mange flere.
Du kan også tage Lokalbanen lige til stranden. Den tætteste station på Bauneholm er Gribsø station, som ligger lige midt i Gribskov og kun 4 km væk og man kommer dertil på grusstier.

>